5/05/2007

Da se hvalim ili da se žalim?

Elem,odem ja danas na pijacu da kupim igle koje sam obećala mojoj priji.Hvalila sam joj se kako sam našla jeftine igle za ručno šivenje,one koje imaju široku i duguljastu ušicu kao igle za vunu,i ponudim se da joj uzmem.U radnjama ih nigde nisam našla a ova naša pijaca je čudo od snabdevenosti.I tako,dok je žena vadila paketić ispod tezge ja uzela da razgledam šta još ima i otkrijem heklice kakve sam kupovala u radnji sa vunicom,pitam je pošto su a ona meni-40 dinara.Stala sam zapanjena-za istu takvu heklicu sam dala 150 dinara u prodavnici a ovde sam mogla za taj novac da kupim tri...Tada sam spazila i štrikaće igle i ne da sam se obradovala kada sam čula da su od 50-180 dinara nego nešto...Planirala sam da obnovim moju kolekciju igala,pošto u njoj imam i babinih devojačkih,a sada sam definitivno rešila to i da uradim.
A što se posla tiče-evo me opet ukočilo desno rame a samim tim mi i trne ruka pa mi heklanje malo teže ide.Trenutno sam u fazi leptiranja...i to pravim delove za dva leptira odjednom da ne moram sledeće nedelje opet isto.Sledeći šeširić je sa oktopodom valjda se neću previše spetljati kada krenem da radim oktopoda.Jedino mi muka što je mušterija tražila i ribice po šeširu a nisam se još sastavila sa pameću kako da ih uradim.
Ovi prvomajski praznici,praznik rada tačnije,su mi prošli radno.Išlo mi je na ruku što su babe bile na odmorima pa je imao ko da pričuva Marka a ja sam punom parom radila ;) Tokom aprila sam sve porudžbinne prebacivala za maj jer je april bio popunjen a kada sam sabrala šta sam upisala sve za maj-zabolela me glava.Moraću dooobro da se potrudim da bih ispoštovala obećano

7 коментара:

Goce је рекао...

Predivni radovi! Prvi puta sam danas vidjela tvoj blog i ostala zadivljena!

Анониман је рекао...

Lepo ja tebi kazem da mozes uzeti i jeftinije heklice, a ti me ne fermas...hihi... Ne sumnjam da ces odraditi oktopoda i rubice kako treba, bilo je i spetljanijih stvari koje si radila!
Imam ideju za ribice, cu te zovem da ti kazem... jednom i ja tebi nesto da objasnim...

Анониман је рекао...

Jučer nisam mogla ostaviti poruku... znam ja da ćeš se ipak snaći. Što se tiče šema...jesi još zainteresirana? Javi mi se ;-)

Sassy lady је рекао...

:) Hoću,Lorna,hvala na ponudi.
Gocce hvala lepo:)
Prijo-šta bih ja bez tebe? hi hi

Анониман је рекао...

ja se tebi divim!

Sassy lady је рекао...

Joj,Magrit,ja se zeznuh i umesto svog komentara ja obrisala tvoj.Izvini molim te:(
Lorna,čim mi zatreba ja ti se sigurno javljam-još uvek bijem bitku sa šeširićima :)

heather75 је рекао...

jako mi se dopadaju šeširići a još više mi se dopada što si mi u komšiluku-ja sam u Kaću.Tj ja sam ti snajka iz grada Novog Sada.
Nadam se da ću ija uspeti da postavim nešto više na moj blog.Vredne ruke mojblog.Zasada toliko uskoro ću postaviti slike svojih radova pa zaviri uskoro.