8/07/2007

....

Hmmmm,odakle da počnem...hajde od početka.
Završila sam kompletić za malu damicu iz Slovenije i poslala juče.Nadam se da neće paket dugo putovati.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Isprva sam pravila ranac ali je mama tražila tašnicu tako da će malecka biti baš zapravo dama ipo ;) Pošto mi se učinila tašnica manja od ranca,iako po merama odgovara veličini ranca,napravila sam i novčaničić u kompletu ali je on ubačen u tašnicu kao iznenađenje.Iskreno se nadam da će svi biti zadovoljni

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Ovako izgleda kada moja mama i ja udružimo snage.Ovaj džemperčić je pleten od pamuka i rađen je za malog kumića povodom njegovog krštenja.Ja sam crtala model,pravila šemu za šaru,moja mama isplela,ja posastavljala,dodala napred deo za kopčanje i dodala detalje na rukave (fol ušivanje na žute "zakrpe" na rukavima).Kako je sve to ispalo vidi se u priloženom.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


A evo nešto i za mene.Prepravila sam jednu groznu tašnu od jute koju sam uzela od mame.Malo više paranja,malo krojenja,heklanja i šivenja i ispala je tašna fenomenalno.Malo sam mučila muku oko načina zatvaranja tašne.Prvo sam htela da stavim cibzar kao na zelenoj ali sam brzo odustala,ni jedno dugme mi se nije uklapalo u model tako da je i ta verzija otpala i na kraju sam isheklala pertlu od duplog konca i provukla kroz drvenu perlu na drugoj strani koja ima ulogu zatezača i...rešen problem a i odlično izgleda.Višak pertle ubacim u tašnu tako da mi ne mlati okolo dok idem.Na postavi ima dva našivena džepa da ne bih ronila za sitnicama jer to najviše mrzim a sitnica imam uglavnom lom u tašni.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Povrh svega ovoga bacila sam se malo više u pravljenje heklanih ogrlica,čak sam dve i prodala ;) tako da me je to ohrabrilo da napravim malo više i dam u ponudu.Malo je pipaviji posao ali mi sama izrada ogrlica nije toliko naporna koliko pravljenje perlica od DAS mase,njihovo sušenje i lakiranje.Ovo zadnje ispadne još najveselije jer posle lakiranja pedesetak kuglica,koje traje skoro dva sata,i isparenja acetona budem u prilično dobrom raspoloženju.Sve u svemu evo ogrlica a volela bih da čujem vaš sud o njima.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Naravno,znate,za veću sliku kliknite na postojeću.
Pozzzzzzzzzzzzzzzz

18 коментара:

DEA је рекао...

Mala damica iz Slovenije mora biti zadovoljna ,a vjerojatno i lijepa kad se sredi za izlazak u grad...
Torba izgleda stvarno krasno i rekao bi čovjek da si je kupila u nekom skupom butiku...
O vestici neću ni pričati jer je medena,meni su uvijek preslatke te stvari za male klince.
OGRLICE!!!Samo nastavi,ako imaš volje i strpljenja za te sitne i pipkave stvari,a ide ti jako,jako lijepo uživaj u njima.Stvarno su PREKRASNE!!!Ja nisam za tako sitne stvarčice jer nemam strpljenja...osim toga sve što ima veze sa ljepilom,masama i farbanjem kod mene završi katastrofalno...
Kolko vidim možeš ih i unovčiti,pa šta razmišljaš onda-NAVALI,a za njihov izgled ne brini,stvarno su divne!!!

Goce је рекао...

I ja sam sigurna da će svi biti zadovoljni, torbica i šeširić su predivni, vestica savršena za dečkića. Što se tiče tvoje torbe izgleda odlično, trebala si nam staviti i sliku da vidimo kako je prije izgledala. Ogrlice su isto super. Ne znam da li mi se više sviđaju ove šarenije ili ove jednobojnije!
Sve je super!

Magrit је рекао...

Ola !! Dugo te nije bilo, radujem se novom postu :) Divan je gest sto si stavila mali novcanik u tasnu, ja mislim da ce biti zadovoljni. Dzemperić je sladak, mada se meni licno "zakrpe" ne dopadaju, no to je pitanje ukusa. A curo, za ogrlice i tasnu, ja se tebi divim, kako imas snage i energije i sposobnosti da se otisnes u druga polja !! Samo naprijed !

Sassy lady је рекао...

Hvala lepo na rečima pohvale.Ogrlice sam isprva pravila,kao što sam već spominjala,mami i svekrvi za rođendane,zatim mojoj sestri i na kraju i sebi.Naišla sam na poprilično oduševljenje za heklani nakit tako da sam se usudila da napravim i za prodaju.
Goce nisam uspela da slikam tašnu kakva je bila pre jer nisam imala čime,ako ti vredi bila je parče jute sastavljeno sa dve strane i ekstra debelih drški-ma ružna

Unknown је рекао...

a da ja ipak upotrebim onu vec otrcanu-"mislim,sta reci..."

incoknito је рекао...

e pa stvarno si zena masina!
sve je divno. za kuglice sam odgovorila na mom blogu, ne znam sta je unutra ali vidim da ih ti pravis savrseno. kako bi bilo da nam objasnih kako ih pravis? nadam se da ne trazim puno!
bravo sassy!

Анониман је рекао...

Ja evo pretrazujem tvoj blog, pokusavajuci da izaberem sta da mi uradis. Ne mogu da se odlucim, sve mi je divno. Putujem sledeci vikend, pa cu do tada da se odlucim.
Mnogo mi se svidja torba koju si prepravljala. Da li radis i takve?
Pozz

Sassy lady је рекао...

Incoknito-nije problem-evo kako radimČpoćnem sa jednom petljom i iz nje vadim šest,sledeći red svaku petlju radim duplo tako da ih ima dvanaest,treći i četvrti red dodam tri petlje,peti red radim bez dodavanja,svaki sledeći oduzimam petlje onako kako sam ih dodavala-znači skidam dva puta po tri petlje i na kraju svaku drugu preskačem.Ovo važi za kuglice koje si srednje veličine,za manje dodajem samo jedan red od tri petlje a za veće radim kao one prve samo npr.radim dva ili tri reda bez dodavanja.Nadam se da si uspela da razumeš moje objašnjenje :)
Aleksej-radila bih ovakve tašne kada bih imala gde da nađem jutu.Raspitivala sam se ali niko ništa ne zna.Ako može da dođe u obzir slišan materijal uradila bih-što da ne :)

incoknito је рекао...

hvala za objasnjenje, mislim da cu ja morati da sjednem u miru i probam ovo i sa jedno 100gr cokolade cisto da odrzim koncentraciju :)

Ivana је рекао...

Uf, sad mi žao što ti ništa nisam poručila za ovo leto. Ah, uvek je tu sledeće, imam neko vreme da smislim šta hoću. Videćemo da se dogovorimo za neku zimsku kapicu.
Divni su ti radovi!

Анониман је рекао...

huh!
kao prvo, dugo nisam proveravala tvoj blog... ali sada kada sam konacno pogledala, imala sam sta i videti! ovo je sve prelepo! sesirici su toliko slatki da nemam reci a ogrlice su genijalne! kreativnost, talenat i vestinu - imas sve. verovatno vec znas da sam se za dve ogrlice jako zagrejala a obe sam namenila kao poklon. sledeci put biram za sebe :) i torba koju si prepravila izgleda savrseno (bas mi treba torba, moracu da se konsultujem sa tobom).
i samo da znas: na stolu mi stoji fotografija tvog decaka u jednom preslatkom prsluku iz januara :)))

Анониман је рекао...

Otkrila sam ovaj blog citajuci blog incoknito i moram priznati da sam o-du-se-vlje-na. Bravo Sassy Lady!!! Sesirici koje izradjujes, ali i nakit... ma sve... izgleda super!

Анониман је рекао...

Sassy Lady, ajde molim te stavi na blog uputu kako izradjujes sesirice. Htjela bih pokusati jedan napraviti mome sinu. Hvala!
Vanchy

Lorna је рекао...

Mila, ponosna sam da se (makar virtualno) družim s tobom! Jako lijepo!

Sassy lady је рекао...

Vanchy-staviću samo da se malo sastavim sa pameću,ova vrućina me ubija u pojam nekako ne mogu ni samu sebe da pratim
Lorna-hvala lepo :)

Анониман је рекао...

Šeširiće sam ti već pohvalila, ali i ovaj rozi komplet torba - šeširić zaslužuje komplimente. Tamnoplava vesta je originalna i lijepa, vrlo uredno napravljena, a od stare torbe si napravila vrlo modernu, k tome je još i praktična - što ćeš više?

Анониман је рекао...

Tvoji radovi su predivni!
OGRLICE!!!! Zelela bi i ja jednu! Meni treba previse koncentracija za da izradim vakav nakit. Kako ih prodajes? Ako je neko zainteresiran kako ih moze kupiti?

Sassy lady је рекао...

Ovde u Srbiji ih prodajem pouzećem-plaća se poštaru po preuzimanju plus troškovi poštarine.Za inostranstvo...hmmmm...onom ko kupuje se ne isplati baš puno jer su ptt troškovi duplo veći od cene ogrlice :( Npr.ptt trošak za onaj rozi kompletić ovde za Srbuju bi izašao oko 240 dinara a ovako za Sloveniju je izašlo 802 dinara.